Du er her: AU  Medarbejdere  Administration Kommunikation Web og it TYPO3 Support Problemer med TYPO3editoren

Problemer med TYPO3editoren

Styling af tabeller

Beskrivelse af problemet

I den tidligere version af TYPO3 kunne man sætte forskellige klasser på forskellige rækker i en tabel. Derved kunne man f.eks. bruge en farve til den øverste række i tabellen og derefter bruge to forskellige farver til de efterfølgende rækker for at gøre tabellen mere overskuelig. Dette er desværre ikke muligt med den nye editor, hvor man kun har mulighed for at sætte én klasse på hele tabellen, og dermed ikke få det efterspurgte farveskifte mellem rækkerne.

Løsning/workaraound

Problemet ligger i kernen af editoren og en løsning er derfor ikke lige om hjørnet.

Vi anbefaler, at man benytter sig af de særligt stylede tabeller, som vi har designet i farverne lyseblå, grøn, grå eller lilla. Så kommer tabellen til at se således ud:

1234
abcd
efgh
ijkl

Problemer med skalering af billeder i editoren

Beskrivelse af problemet

Hvis man lægger billeder direkte ind i editoren, er det ikke muligt at justere på billedets størrelse uden at forvrænge billedet. Hvis billedet f.eks. er for stort, og man sætter en bredde på billedet, vil højden ikke følge med, hvilket betyder, at billedet bliver forvrænget.

Det er heller ikke mulig at sætte kant på billeder indsat i editoren

Løsning/workaraound

Der bliver arbejdet på at få udbedret fejlen. Det har dog ikke topprioritet at få fejlen udbedret, da der er en mængde andre fejl relateret til opgraderingen, der skal udbedres først.

Den nemmeste måde at komme udover problemet er ved at bruge det indbyggede billedemodul i TYPO3 - altså vælge indholdselementet "tekst & billeder" - her kan man fint justere billedets størrelse uden at billedet bliver forvrænget.

Endelig kan man redigere billedets størrelse i sideelementets html-visning. Her skal man dog være fortrolig med at redigere html.

Indsæt video eller anden iframe

Beskrivelse af problemet

I den tidligere editor var det nemt at indlejre indhold fra andre sider vhja. f.eks. iframes. Man kunne skifte til html-visning i sin editor og indsætte den kode, man f.eks. havde fået fra Youtube.

Hvis man forsøger det i den nuværende editor, bliver iframen slettet første gang du gemmer.

Løsning/workaraound

Der er blevet arbejdet på at finde en løsning på problemet, som desværre er en kendt fejl ved editoren, som forhåbentligt vil blive udbedret på sigt.

Den nemmeste måde at komme omkring det på, er ved at bruge indholdstypen "HTML" og så sætte iframen direkte ind i html-feltet.

Hvis du af en eller anden årsag har behov for at indsætte den i editoren, kan det også lade sig gøre. Du skal bare sørge for, at "omkranse" iframen af et <p> tag. Altså hvis du gerne vil udstille denne video på din side

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CwwOsjcFzWE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

skal du tilføje <p> tagget, så koden kommer til at se således ud:

<p><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CwwOsjcFzWE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></p>

Kursiv, fed etc. kan kun fjernes i html visning

Beskrivelse af problemet

I mange tilfælde kan det ikke lade sig gøre at fjerne fed skrift eller kursiv fra en brødtekst via editoren. Uanset hvor mange gange man prøver at slå det fra, bliver det ved med at dukke op.

Løsning/workaraound

Denne fejl er generel for TYPO3 6.2 og vil blive udbedret på sigt.

Den nemmeste måde at fjerne uønsket formattering fra sin tekst er, at skifte til html-visning og gøre det der. Hvis du ikke er tryg ved at redigere html, kan du klippe teksten over i notepad og tilbage i editoren. Så vil al formattering være fjernet.

Knap til understregning mangler

Beskrivelse af problemet

I den tidligere editor kunne man let understrege teksten i editoren ved at markere teskten og trykke på en knap i editoren. Denne knap er imidlertid forsvundet i TYPO3 6.2

Løsning/workaround

Den nye editor har desværre ikke en knap til at understrege tekst. Heldigivs er det fortsat muligt at understrege tekst, hvis man gør det i html-visning. Du skal blot føje et <u>-tag udenom den tekst, der skal understeges.

Ex. Det var en dejlig dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.

Jeg vil gerne understrege skyfri himmel.

I html visning, der det således ud:

<p>Det var en dejlig dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.</p>

For at understrege skyfri himmel tilføjes <u>-tagget

<p>Det var en dejlig dag, hvor solen skinnede fra en <u>skyfri himmel.</u></p>

Delete row fungerer ikke i Internet Explorer

Beskrivelse af problemet

Funktionen "delete row" (Slet række) fungerer desværre ikke i Internet Explorer 9 og 10.

Løsning / workaround

Generelt anbefaler vi at man bruger andre browsere end Internet Explorer, når man arbejder i TYPO3, da der desværre er flere funktioner, der ikke fungerer optimalt i IE. Både Chrome og Firefox fungerer fint med TYPO3.

1185 / {$plugin.au_config.installationId}