Sprog (avanceret)

Rediger indhold på et andet sprog

Vi anbefaler at du arbejder i sprogvisning, når du skal arbejde med oversatte indholdselementer. Denne visningsform giver et godt overblik over det oversatte indhold i relation til originalen.

Du vælger 1) sprogvisning på listen over mulige visninger.

Du vil nu have din oversættelse i kolonnen til højre og vil kunne redigere dit oversatte indhold ved at klikke på de elementer, du vil redigere.

Der er dog også muligt at redigere ved at bruge kolonnevisning, hvilket er oplagt, hvis du udelukkende skal arbejde med den oversatte side, og udelukkende vil fokusere på den.

1) Vælg Kolonnevisning. 2) Vær sikker på, at du har valgt det oversatte sprog (i dette tilfælde English)

Nu ser du udelukkende de oversatte elementer og kan redigere dem efter behov.

Slet, skjul eller synliggør et oversat element

1) Start med at sikre dig, at du har valgt sprogvisning (alternativt kan du vælge kolonnevisning og så vælge det sprog din oversættelse er på). 2) Slet elementet ved at klikke på papirkurvsikonet ud for det oversatte element, du vil slette. 3) Skjul eller synliggør et element ved at klikke på lyspæren - er den tændt, er elementet slået til.

Rediger sideegenskaber for en oversat side

For at kunne redigere sideegenskaberne for en oversat side, skal du sørge for 1) at skifte til sprog-visning. 2) Nu kan du trykke på blyanten ud for din oversættelse, hvorved du får mulighed for at redigere sideegenskaberne for din oversatte side.

Slet en oversat side

Hvis du tidligere har lavet en oversættelse af din side, men nu ønsker at slette denne oversættelse skal du gøre følgende:

1) Klik Liste-modulet. 2) Vælg den side hvor du vil slette oversættelsen. 3) Vær sikker på at udvidet visning og oversættelsesvisning er slået til. 4) Under alternativt sidesprog trykker du på papirkurven ud for den oversættelse du vil slette (i dette tilfælde language 6.2)

Nu har du slettet oversættelsen af siden inklusiv allerede oversat indhold på siden. Hvis du ved en fejl kom til at slette oversættelsen, er alt indhold ikke væk. Du kan altid oprette en ny oversættelse af siden, hvorefter det allerede oprettede indhold, vil blive synligt igen.

1187 / typo3