Bannerelement I (transparent tekstfelt)

Bannerelementet er et virkemiddel i værktøjskassen, der fungerer som supplement til fokusfelt og de almindelige knapper. I modsætning til fokusfeltet fungerer hele bannerelementet nemlig som et link, hvilket vil sige, at brugeren meget nemmere opdager, at der er noget at klikke på. Og i forhold til knappen optager bannerelementet visuelt mere plads, så brugeren lettere får øje på det.

I praksis fungerer bannerelementet særligt godt i to situationer:

  • Banner I: På såkaldte fordelingssider, hvor det primære formål er at lede brugeren ned på undersider. Se et eksempel her: http://www.au.dk/evu/generel-information/.
  • Banner II: Som henvisning til andet indhold, som for brugeren kunne være relevant at se efter den aktuelle side. Fx placeret i højrekolonnen eller i en række nederst på siden. Se eksempel her: http://bss.au.dk/forskning/.

Vær opmærksom på mobilversionen

Bannerelementets størrelse afhænger af størrelsen på det billede, du bruger. Og det skalerer til mobiltelefon og andre mindre platforme. Det betyder stor fleksibilitet i udformningen af dit bannerelement, men også risiko for, at det ikke ser godt ud på små skærme. Generelt gælder, at jo højere dit billede er, jo mere tekst er der plads til – også på de små skærme.

Sådan opretter du bannerelement I

1. Opret nyt element

2. Vælg ”Banner element 2015” på fanen Grid elements

3. Scroll ned til ”Plugin options”.

Bannerlink: Den side bannerelementet skal linke til
Overskrift: Bannerelements overskrift
Vis brødtekst: Afgør om den tekst, der skrives i det følgende brødtekstfelt bliver vist eller ej.
Brødtekst: Sørg for at den ikke er længere end der er plads til på en mobiltelefon. Vær påpasselig med linjeskift, det ser måske ikke godt ud på små skærme.  Du må ikke indsætte links i brødteksten, fordi banneret fungerer allerede som link.  
Baggrundsbillede: Størrelsen på det uploadede billede bestemmer bannerelements størrelse. Uploader du ikke et billede, bruges et default peto-billede. Upload aldrig et billede, der er større end 1400 pixels bredt.
Farve: Du kan vælge mellem grundfarverne blå, lilla, grøn, cyanblå og turkis.
Overlay farve: De tre varianter giver forskellige udtryk i forhold til den valgte farve.
Overlay størrelse: Hvis man skal kunne se noget af billedet skal du vælge 33 % eller 50 %.

To tip inden du går i gang


Ok tekst i forhold til billedstørrelse:

Desktop

Mobil


For meget tekst i forhold til billedstørrelse:

Desktop

Mobil


Eksempler

Blå / lys farvetone / 100 % overlay

Blå / lys farvetone / 33 % overlay

Grøn / lys farvetone / 100 % overlay

Grøn / mørk farvetone / 100 % overlay