Bannerelement II (fuldfarvet baggrund)

Bannerelementet er et virkemiddel i værktøjskassen, der fungerer som supplement til fokusfelt og de almindelige knapper. I modsætning til fokusfeltet fungerer hele bannerelementet nemlig som et link, hvilket vil sige, at brugeren meget nemmere opdager, at der er noget at klikke på. Og i forhold til knappen optager bannerelementet visuelt mere plads, så brugeren lettere får øje på det.

I praksis fungerer bannerelementet særligt godt i to situationer:

  • Banner I: På såkaldte fordelingssider, hvor det primære formål er at lede brugeren ned på undersider. Se et eksempel her: http://www.au.dk/evu/generel-information/.
  • Banner II: Som henvisning til andet indhold, som for brugeren kunne være relevant at se efter den aktuelle side. Fx placeret i højrekolonnen eller i en række nederst på siden. Se eksempel her: http://bss.au.dk/forskning/.

Vær opmærksom på mobilversionen

Bannerelementets størrelse afhænger af størrelsen på det billede, du bruger. Og det skalerer til mobiltelefon og andre mindre platforme. Det betyder stor fleksibilitet i udformningen af dit bannerelement, men også risiko for, at det ikke ser godt ud på små skærme. Generelt gælder, at jo højere dit billede er, jo mere tekst er der plads til – også på de små skærme.

Sådan opretter du bannerelement II

1. Opret nyt element


2. Vælg ”Banner element II 2015” på fanen Grid elements.


3. Scroll ned til ”Plugin options”.

Bannerlink: Den side bannerelementet skal linke til. Det skal enten være en webadresse (fx au.dk) eller et side id (fx 121721). 
Overskrift: Bannerelements overskrift
Brødtekst: Vær påpasselig med linjeskift, det ser måske ikke godt ud på små skærme. Du må ikke indsætte links i brødteksten, fordi banneret fungerer allerede som link.
Højde: Hvis du skal have flere bannerelementer ved siden af hinanden kan du give feltet til brødteksten en fast højde, så de er lige store fx 250px. Bemærk, at du ikke skal skrive px efter tallet i feltet Højde i pixels. Husk at teksten fylder mere på mobiltelefonen, så tjek at det også ser godt ud på en lille skærm. Hvis du ikke angiver en højde følger boksens størrelse tekstmængden og bliver automatisk større på mobil, så der er plads til det hele.
Billede: Det er valgfrit om du vil uploade et billede til dit banner. Upload aldrig et billede, der er større end 1400 pixels bredt.
Farve: Elementet findes i 12 farvevarianter.

To tip inden du går i gang


Eksempler