Sådan anvender du pluginnet "Sikre Filer"

Det er vigtigt at være opmærksom på, at "sikre filer" i sig selv ikke har den store effekt og ikke betyder, at en fil ikke kan findes af en søgemaskine.

"Sikre filer" betyder, at filerne arver de begrænsninger, der er sat på siden, så de også gælder for filerne. Hvis der er sat adgangsbegrænsning for siden, gælder det også for de "sikre filer". Hvis siden er ip-begrænset, gælder det også for de "sikre filer".

Dvs. hvis der IKKE er adgangsbegrænsninger sat på en side, vil der heller ikke være begrænsninger på de filer, der ligger i "sikre filer". Hvis Google har adgang til siden vil den også have adgang til filerne.

OBS det er IKKE nok blot at markere at siden ikke skal indekseres af Google (da det ikke er garanti for, at filerne ikke bliver fundet). Der skal enten en IP-begrænsning og/eller passwordbeskyttelse til.

Før du begynder at uploade filer til "Sikre filer", bør du tjekke ophavsretten. Læs om ophavsret på Aarhus University Library.

1. Opret et nyt indholdselement på en side

1.1 Vælg fanen "Plugins" og derefter "Sikre filer".

1.2 Før der kan uploades filer, skal du gemme elementet. Gem derfor dokumentet, men lad være med at lukke det.

2. Upload de sikre filer

2.1 Efter at have gemt dit nye indholdselement vælges fanen "Plugin" (pil nr. 1).

2.2 Udfyld det lille skema (som vist på i billedet) og afslut ved at trykke på "Upload" (pil nr. 2).

2.3 Husk at gemme bagefter. 

2.4 Hvis du har flere filer, der skal være sikre, kan du blot gentage processen ovenfor (du behøver ikke oprette et nyt indholdselement hver gang. Du kan uploade flere filer til samme element der blev oprettet i punkt 2.1).