Google analytics

Google Analytics udfases

Aarhus Universitet er på vej væk fra Google Analytics og vil fremadrettet i udgangspunktet bruge Siteimprove Analytics.

For at få adgang til Siteimprove Analytics, skal man logge på Siteimprove.

Det vil fortsat være muligt at få adgang til Google Analytics de steder, hvor behovene ikke kan opfyldes med Siteimprove Analytics.

Om Google Analytics

Med google analytics får du adgang til et væld af data, der viser, hvordan din del af hjemmesiden bliver brugt. Hvor mange besøger siderne, hvordan bevæger brugerne sig rundt på hjemmesiden, og hvilke søgeord bruger de for at finde relevant indhold.

For at undgå dataoverload og spildt tid anbefaler vi, at du allerførst bruger lidt tid på at overveje, hvilke spørgsmål og svar, du gerne vil have ud af Google analytics. Omdrejningspunktet bør være, hvordan du vil bruge disse data til at give dig et bedre beslutningsgrundlag for at lave ændringer på din hjemmeside.

Få adgang til AUs Google analytics konto

For at få adgang til AUs Google Analytics konto skal du have en konto hos Google. Det kan enten være en konto, du har i forvejen, eller du kan oprette en ny med din arbejdsmail på accounts.google.com

Når du har en Google-konto, så send en mail til typo3@au.dk med dit Google brugernavn, din jobfunktion og hvilken del af universitetets hjemmeside, du ønsker at se statistik for. Så får du adgang til en konto, der dækker dit område.

1017 / typo3