Kom i gang

TYPO3 er ét ud af mange Content Management Systemer (CMS) på det danske marked. TYPO3 er Open Source og gratis og i dag et af de mest udbredte CMS systemer i Europa.

Hvad et CMS?

CMS betyder i virkeligheden blot ”et system til at håndtere indhold med”.  Et CMS’ grundlæggende formål er at give redaktører mulighed for let at redigere et website, uden at skulle kunne designe eller programmere.  De mest simple redigeringsmuligheder kan læres på et par timer, og så er man i gang.

Layout

Layout styres via forud definerede sideskabeloner, som du kan vælge imellem. Som redaktør behøver du derfor ikke tænke over, hvordan siden ser ud, men udelukkende koncentrere dig om at producere indholdet. AU anvender 4 sideskabeloner, som du kan vælge imellem alt efter sides formål. 

NB! links i dette afsnit er til vejledning i en tidligere version af TYPO3 og der vil være små afvigelser fra den nuværende version. Opdaterede vejledninger er under udarbejdelse. 

Indhold

TYPO3 er et elementbaseret CMS-system, hvor et element kan indeholde tekst, billeder osv. Det betyder, at du på siderne indsætter elementer og ned på elementniveau kan styre, hvad de skal indeholde, og hvordan de skal fungere. Fx hvor skal indhold placeres? Hvornår skal et element være synligt og for hvem? 

Det kan være en fordel at inddele sit indhold i mindre blokke af elementer. Det vil sige indsætte flere tekst-elementer. Fordelen er, at du har nemmere ved at redigere i teksten og hurtigere kan flytte eller kopiere de dele af teksten, du har lyst til, styre hvor du indsætter billeder osv.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du får adgang til TYPO3 ved at kontakte din lokale brugeradministrator. Du finder din lokale brugeradministrator på siden typo3.au.dk under websupport.

Når din brugeradministrator har givet dig adgang til TYPO3, kan du ved hjælp af vejledninger hurtigt få de basale færdigheder til at komme i gang med at redigere hjemmesider.

God fornøjelse med TYPO3 på AU!