Skjul side for søgemaskiner

Alle synlige sider i TYPO3 bliver som udgangspunkt indekseret af søgemaskiner. Hvis der er sider, man ikke ønsker, at andre kan fremsøge – f.eks. hjemmesideeksperimenter og nye sektioner under opbygning – så kan man aktivt blokere dem for søgemaskiner i backend.

Vær opmærksom på, at hvis du blokerer for søgemaskiner, så gælder det også AU’s egen interne søgemaskine.

Sådan blokerer du for søgemaskiner

  1. Gå ind på sidens egenskaber

 

2. Vælg fanen 'SEO', og scroll ned i bunden.

3. Her finder du 'Robot instructions'. 


'Index this page'
I dette felt kan du vælge, om siden skal indekseres. Afkrydsning i feltet 'No' fortæller søgemaskiner, at de ikke skal indeksere siden.

'Follow this page'
Afkrydsning i feltet 'No' fortæller søgemaskiner, at de ikke skal følge links på siden. 

Feltet 'Inherit'
Afkrydsning i feltet 'Inherit' findes i de to ovenstående kategorier og betyder, at hovedsidens indstillinger nedarves til den valgte underside. Hvis hovedsidens indstillinger er afkrydset i 'No', vil undersiderne også arve denne indstilling.

Skjult side med undersider

  1. TYPO3 sørger automatisk for, at en inaktiv (skjult) side ikke indekseres af søgemaskiner.
  2. Men undersiderne (som ikke er selv skjulte) bliver stadig indekseret, medmindre du aktivt ændrer i indstillingerne for den inaktive (skjulte) side. Følg da vejledningen i fold-ud-elementet ovenfor for at ændre i sidens indstillinger. 

Ryd op

Det kan også være relevant at blokere for (inaktivere/disable) gamle og uaktuelle sider. Google crawler hver dag nogle tusinde AU-sider. Hvor mange sider, der indekseres hver dag, kaldes et ”crawl budget”. Det er naturligvis uheldigt, hvis mange af de sider, der bliver crawlet, er gamle arkiv-sider, mens mere opdaterede sider længere oppe i hierarkiet bliver forbigået af Google flere dage i træk. Hvis vi på den måde ”spilder” vores crawl budget på arkiv-sider, vil der gå længere tid inden nyheder og andet forsidestof kan findes på Google. Derfor kan det være relevant at blokere for de gamle sider. 

Særligt for filer i fillisten

  • Ovenstående gælder kun for sider og altså ikke for dokumenter uploadet til fillisten. Hvis du ønsker, at søgemaskiner ikke skal finde en fil i Filelist-modulet, skal du omdøbe filen eller helt fjerne den ('Disable' eller 'Delete'). Det er altså ikke tilstrækkeligt blot at fjerne linket til filen fra din side. 
  • Hvis søgemaskinerne én gang har indekseret din side, kan der gå noget tid, inden søgemaskinen fjerner din side fra søgeresultater igen.