Den synshandicappede skal have mulighed for at få ”læst billedet op”. Derfor skal du lave en beskrivelse af billedets indhold i det såkaldte alt-tag-felt. Hvis billedet er ren ”pynt” skal alt-tag-feltet være tomt, så man med skærmlæseren ved, at billedet ikke har forklarende betydning.
Skriv en beskrivende alt-tekst. Alt-tekster bør beskrive hvad du ser på billedet, ikke ”Billede af træ”, men blot ”træ”. Du skal sætte flueben i ”override” ved feltet alternative text og udfylde feltet.
Du skal ikke gøre noget, feltet med alternative text skal være tomt.
I de tilfælde, hvor du har et billede som link, skal alt-teksten ikke beskrive billedet, men destinationen for linket. Det gælder også i de tilfælde, hvor du vurderer, at billedet bare er pynt. Hvis der linkes på billedet, så skal der tilføjes en alt-tekst og denne alt-tekst skal vejlede brugeren i, hvad der linkes til.
Generelt frarådes det at bruge animationer, gifs eller billedkarruseller, som afspiller automatisk, med mindre disse indeholder en tydelig stopfunktion. Tilgængelighedsloven siger nemlig, at billeder i bevægelse skal kunne stoppes.