Sikre filer

Du finder TYPO3 elementet Safe files (Sikre filer - også kaldet pengeskab) i fanebladet Typisk sideindhold, når du opretter et nyt indholdselement. Når du opretter links til dine filer via Safe files, får de en URL, hvor filens navn ikke optræder.

  • Det er vigtigt at være opmærksom på, at Sikre filer i sig selv ikke har den store effekt og ikke betyder, at en fil ikke kan findes af en søgemaskine.
  • Sikre filer betyder, at filerne arver de begrænsninger, der er sat på siden, så de også gælder for filerne. Hvis der er sat adgangsbegrænsning for siden, gælder det også for de Safe files. Hvis siden er IP-begrænset, gælder det også for Safe files.

Hvis der IKKE er adgangsbegrænsninger sat på en side, vil der heller ikke være begrænsninger på de filer, der ligger i Sikre filer. Hvis søgemaskiner har adgang til siden vil den også have adgang til filerne.

Det er altså IKKE nok blot at markere, at siden ikke skal indekseres, da det ikke er garanti for, at filerne ikke bliver fundet. Der skal enten en IP-begrænsning og/eller adgangsbegrænsning til. Du kan læse om adgangsbegrænsning her og IP-begrænsning her (pkt. 5).

Før du begynder at uploade filer til Sikre filer, bør du tjekke ophavsretten. Læs om ophavsret.

Sådan bruger du elementet Sikre filer

  1. Klik på + Indhold og vælg Safe files i det første faneblad Typisk sideindhold.
  2. Giv elementet en overskrift.
  3. Klik på Opret ny for at tilføje en fil til elementet. 
  4. Giv filen en meningsfuld titel, så brugeren kan afkode, hvad det er. 
  5. Klik på Upload file for at tilknytte en fil. Bemærk, at du uploader filen uden om Filelist. 
  6. Giv eventuelt noget ekstra information i Description. Og klik Gem.