Nyheds- og arrangementsskabeloner i TYPO3

Nyheder og arrangementer kan grundliggende bygges op efter to forskellige principper

  • Den basale nyhedsskabelon m tekst + billeder (den gennemgår vi nedenfor)
  • Opbygning med brug af almindelige sideelementer fra TYPO3 (content elements). Kun for øvede TYPO3 redaktører - det kan du læse mere om i Opbygning med content elements

Visningsmuligheder for den basale nyhedsskabelon i TYPO3s nyhedsmodul

Om du skal oprette en nyhed eller et arrangement, så er det samme element, du bruger i TYPO3. Ligeledes er visningerne også ret ens. Du kan se eksempelvisninger af alle mulige opsætninger af nyheder og arrangementer via denne eksempelside fra delphinus. Her kan du se visninger med forskellige menuer, opsætning med billeder eller som event.

Scroll ned i bunden på eksempelsiden og find disse muligheder: 

 

Med/uden højre/venstre kolonner

Når du laver en nyhed, kan du som med alt andet indhold til og fravælge h/v kolonner. Dvs. ”rummet” til din nyhed kan være varierende bredde, alt efter hvilke kolonner du har på siden.

Billeder og arrangementsvisning

Du kan vælge om din nyhed skal være med eller uden et top-billede (hero-element) og med eller uden billeder i højresiden. 

Hero-image - sådan gør du i TYPO3

Det vælges under General-fanen og News layout. Det første billede, du uploader under Image-fanen vil blive top-billede, hvis du har valgt ”Top hero image”

Billeder i højresiden -  sådan gør du i TYPO3

De billeder du indsætter på ”image”-fanen i TYPO3 vil automatisk ligge sig i højresiden af nyheden. Indsætter du flere billeder, vil de komme i rækkefølge under hinanden. Har du valgt ”Top hero image” som nævnt ovenfor, vil det første billede blive topbillede. Ønsker du kun billeder i højresiden, skal du vælge ”Without hero-image” på General-fanen.

Vis som event

Som nævnt så har arrangementer præcis den samme opsætning og visning som nyheder. De særlige felter for arrangementer indsættes altid lige under teaser + evt. hero-image, hvis det er valgt.