Designguide for nyheder (Delphinus Design)

Hvad bør du vide inden du laver en nyhed i TYPO3 version 10? 

 

Nyhederne i TYPO3 version 10 er lavet med et nyere design end resten af vores indhold i TYPO3, nemlig med vores designsystem Delphinus. På sigt er det meningen dette design skal gå igen på alle vores hjemmesider. Fordi det adskiller sig lidt fra designet i den gamle version i TYPO3 version 6.2, gælder nogle designprincipper, som man bør følge for at få det bedste ud af designet.

Video: Designguide for nyheder

Claus præsenterede på webkoordinationsmødet 24. februar 2022 nogle anbefalinger for det nye design på nyheder.

Webkoordinationsmøde-20220224_102317-Meeting Recording.mp4

Anbefalede sidelayouts

Fordi designet af nyheder er lavet til at være "Centreret" og skrifttypen generelt er større og med mere linjeafstand, så fungerer layout u. højre og venstre kolonne bedst, altså en visning i "fuld bredde" på nyheder.

Til nøds kan man vælge at have enten højre ELLER venstre kolonne på, hvis det skønnes nødvendigt, men designet fungerer bedst i fuld bredde. Og ved brug af content elements, skal man IKKE bruge u. venstre/ m. højre kolonne.

Vi anbefaler:

  1. Fuld bredde (U. venstre/ U. højre) : Bedste til dette design

  2. Alternativt: M. venstre / U. højre

    Dette layout kan bruges og vil fungere også. Men rent designmæssigt er fuld bredde det bedste.

Vi anbefaler IKKE:

  • U. venstre M. højre 

Kan dog bruges ved standardnyhedsvisninger, men undlad ved brug af content elements i nyheder. Det fungerer ikke optimalt, når der bruges content elements på mindre skærme

  • M. venstre/ M. højre

Brug ikke denne i nogen tilfælde - har du nyheder der bruger denne, så ændre visningssiden til én af de andre muligheder

Designet bliver for klemt, og det fungerer ikke optimalt på mindre skærme. Undlad derfor at bruge denne opsætning i nyheder.

Overskrifter

Overskrifter SKAL laves med en overskrifttype i editoren i TYPO3. ALDRIG med fed tekst.

 

Brug aldrig Overskrift 1 i selve nyheden, da den bruges til overskriften på elementen (se billede), brug i stedet overskrift 2 til nyhedens øverste overskrift

 

Lister: Punktopstillinger

Lav altid lister med editorens punktopstillinger og ikke blot med linjeskift og evt. en bindestreg.

 

Billedeafkreditering

Det nye nyhedsmodul giver mulighed for at bruge ét specifikt felt til akkreditering, "Source" og også indsætte et link "Source link" til brug for akkreditering. Brug derfor gerne dette felt til det og undlad at indsætte akkreditering i Description

 

Don'ts ved Content elements

Alt, hvad du skal vide om at oprette nyheder med content elements, finder du i vejledningen for content elements.

Opbygning med content elements

Kombiner ikke content elements og almindelig nyhedstekst. Det vil resultere i 2 bylines, samt at den almindelig tekst er venstre alignet, mens content elements er center alignet.

Listevisninger af nyheder

Der findes 4 forskellige designs af listevisninger, og du har også mulighed for at variere din listevisning, så nogle nyheder i en liste kan sættes op til at vises på én anden måde end andre.

Det kan du læse mere om i vejledningen til listevisninger af nyheder/vælg listevisninger