Engelske nyheder og arrangementer

Standardsproget i nyhedsmodulet vil altid være det samme som standardsproget på det domæne, man arbejder på. Det vil altså være engelsk, hvis ens domæne har engelsk som primært sprog og dansk, hvis man har dansk som primært sprog.

I det følgende vil vi gennemgå hvordan man opretter en engelsk version af en dansk nyhed, men princippet er det samme, hvis man vil oprette en dansk version af en engelsk nyhed, så det vil ikke blive gennemgået. På samme måde vil vi helle ikke gennemgå oversættelse af arrangementer, da det fungerer på samme måde som med nyheder.

Der er to scenarier, som vi vil gennemgå i det følgende:

 1. Man har allerede oprettet en dansk nyhed og ønsker nu at få en engelsk version af denne nyhed
 2. Man vil oprette en nyhed som udelukkende skal placeres på den engelske version af ens side på trods af, at standardsproget for siden er dansk

Tjek af følgende er på plads før du går i gang

Folderen hvor nyhederne er placeret i, skal have en engelsk version, for at det skal være muligt at lave engelske versioner af de nyheder, der er placeret i nyhedsfolderen.

 1. Vælg den folder, hvor dine nyheder er placeret
 2. Sørg for, at du er i listevisning og tjek efter, at der findes en page translation. Hvis det ikke er tilfældet, skal du sørge for at lave en engelsk version af nyhedsfolderen.

Nu skal du tjekke om nyhedspluginnet på de sider, hvor nyheder bliver vist, er oversat til engelsk

 1. Klik på den side, hvor nyhedspluginnet er placeret
 2. Find frem til nyhedspluginnet på siden og tryk på blyanten for at redigere det

Når du er inde på nyhedspluginnet kan du øverst på siden skifte mellem dansk og engelsk version. Hvis det ser ud som på billedet, er der lavet en oversættelse af pluginnet til engelsk og du er klar til at oprette engelske versioner af dine nyheder.

Hvis der derimod står "English (NEW)" er det fordi pluginnet ikke er oversat til engelsk. I dette tilfælde skal du trykke på netop "English (NEW)" og du vil oprette en engelsk version af pluginnet.

1. Opret en engelsk version af en eksisterende nyhed

 1. Klik dig ind på den folder, hvor dine nyheder er placeret
 2. Opret en ny nyhed eller rediger en eksisterende nyhed, der ikke har nogen engelsk version. Giv nyheen en titel og gem den.
 3. Du vil herefter få muligheden for at skifte mellem dansk og engelsk version. Hvis nyheden endnu ikke er oversat til engelsk, vil der stå English (NEW). Tryk på den og du har oprettet en engelsk version af nyheden.

2. Opret en nyhed, der udelukkende skal være på engelsk

Opret en ny nyhed som du normalt ville gøre

 1. Vælg den folder, hvor dine nyheder er placeret
 2. Klik på opret nyhed for at oprette en ny nyhed

Det er vigtigt at du gør det følgende i præcis denne rækkefølge:

 1. Skift til fanebladet Language
 2. Vælg "English" på rullemenuen
 3. Skift til General fanebladet. Giv nyheden en titel og gem

Du vil nu have en nyhed, der udelukkende findes på engelsk.