Sådan opretter du en nyhed

Når du skal oprette en nyhed, skal du stå på den folder, hvor jeres nyheder bor (det kan være forskelligt fra installation til installation, men oftest ligger de under 'Information Elements' i bunden af sidetræet).

Sørg for enten at være i 'Listevisning' eller på 'Nyhedsadministration' i venstremenuen, ellers kan du ikke oprette nyheder.

Hvis du står det rigtige sted, kan du se en liste over nyhederne i folderen, som den nedenfor. 

Nedenfor gennemgåes de væsentligste ting, du skal vide, når du opretter nyheder.

Opret nyhed (news record)

Klik på + øverst på siden (Create new news record)

General

  1. Vælg 'Type'     
    1. 'News': en helt almindelig nyhed
    2. 'Internal link' og 'External page': bruges på nyhedslister til at vise overskrift/teaser/billede i en liste til en nyhed, som ikke lige bor samme sted som andre nyheder i dit nyhedsunivers. 'Internal link' kan linke til anden nyhed/side på din TYPO3-installation. 'External page' kan linke til en hvilken som helst URL.
  2. Vælg 'Layout'  med eller uden 'Hero Image'. Se evt. eksempler på visninger
  3. Skriv, hvad overskriften for nyheden skal være i 'Header'-feltet, og skriv en kort teaser-tekst, der giver læseren en ide om, hvad nyheden handler om. Du kan vælge, om du selv vil indtaste url'en, eller om det skal dannes automatisk ud fra arrangementets titel *OBS: Det er vigtigt atid at tjekke, om URL'en er, som man ønsker, inden man gemmer nyheden! Når Header-feltet er udfyldt, husk da at genberegne URL'en, således det stemmer overens med titlen.

Details

Under ”Details” udfylder du selve den tekst, som nyheden skal have.

Det er også her du kan vælge, om du vil lave det til et event. Vælger du event fremkommer der på denne fane de felter, som man skal benytte til et event. Læs mere om at oprette events.

Media

Under ”Media” uploader du de billeder, du gerne vil have på din nyhed. Se anbefalede billedsstørrelser

Har du på "General"-fanen valgt "With hero image", så vil det første billede placere sig som et topbillede på tværs i bredformat. De næste billeder vil automatisk placerer sig i højre-siden af nyheden og være i højformat.

Har du ikke valgt "With Hero image", så vil alle billederne placeres i højre side, i den rækkefølge de ligger under media-fanen i højformat. Du kan let ændre rækkefølgen af dem. Du kan også uploade andre medier end billeder, fx video og lyd via ”Add media by URL”. OBS: Vælges flere billeder til listevisning vises stadig kun 1 billede i lister. Billedet som vises er det som ligger øverst i billedlisten.

  1. Vælg om du vil have billedet vist i alle visninger eller fx. kun listevisning eller detaljevisning
  2. Når du har uploadet et medie, så får du adgang til at udfylde Metadata på det, fx alt-tekst eller billedebeskrivelse. Billedtekst (Description/caption) vil blive vist under billedet i visningen. Du kan også beskære dit billede med Image editor, så den får den størrelse du ønsker.
  3. Der er en indbygget billede-editor, hvor du kan ændre på størrelse og udsnit af billeder uden at skulle uploade billederne flere gange.

Categories

Vælg kategorier under Categories. Du bør vælge en kategori fra hver af de tre grupper: ”Nyhedstype”, ”Faglighed” og ”Målgrupper”. Du SKAL vælge minimum en kategori, før du kan gemme din nyhed. Læs mere om kategorier

Content elements

Her kan du tilføje alle former for TYPO3 sideelementer på din nyhed. Indsatte elementer vil altid placere sig efter header + teaser og det indhold du har udfyldt under detaljer. Læs mere om at lave nyheder med Content element.

Relations og Tags

Her kan du vælge relaterede nyheder fra din egen installation. Du kan også indsætte links til andre relaterede sider. Relaterede nyheder vises under din nyhed i visningen. 

Derudover kan du tilføje tags. Læs mere om tags

Metadata: forfatternavn og email

Her kan du tilføje forfatternavn og email. Det vil blive vist på nyheden sammen med datoen for oprettelse som et link til en mail til forfatteren.

SEO

På denne fane ser du de felter, du skal bruge til søgeordsoptimering. Det bruger et plugin, der hedder Yoast SEO. Den vurderer med tydelige grafiske markeringer, hvordan din Page title og description fungerer. Du kan redigerer direkte i teksten og få "diagnosen", mens du redigerer.

Læs mere om Yoast SEO plugin

Bemærk: God SEO handler også om, at have et URL-segment, der indeholder noget information om nyheden. Genbesøg evt. 'General' og læs punkt 3 og 4 for mere information.  Social Media

På denne fane kan du skrive Open Graph tekster til brug for deling på sociale medier. Det kan være du ønsker et særligt billede, beskrivelse og tekst når du deler på Facebook eller twitter.

Access

Når alt andet er klart, synliggør du arrangementet ved at trykke på knappen ud for Hide. Arrangementet vil nu være online og vil kunne ses på de arrangementslister, der er sat til at vise arrangementer fra denne arrangementsfolder.