Brug af tags

Tags er et supplement til kategorier, men adskiller sig fra kategorier på et par afgørende steder. Tags bruges udelukkende til at styre hvilke slags nyheder/arrangementer, der skal vises på en liste. Tags bliver ikke vist på nyheden/arrangementet til forskel fra kategorier, der altid vises øverst i en nyhed/arrangement.

Tags har altså udelukkende det formål at berige en nyhed/arrangement med emneord, der så senere hen kan bruges til at styre hvilke nyheder/arrangementer, der bliver vist eller ikke vist på en liste. 

Den anden store forskel på tags og kategorier er nemlig, at alle kan oprette de tags de har brug for uden at skulle forbi TYPO3-supporten. På den måde kan man sagtens lave et tag, der kun rammer en meget snæver målgruppe, men som kan være nødvendig, hvis man vil lave en nyhedsliste med nyheder, der alle handler om Harry Potter. Det vil ikke være muligt at lave en kategori, der hedder Harry Potter, men man kan sagtens lave et Harry Potter tag og bruge det til at organisere sin nyhedsliste.

Sådan bruger man tags

Når du er i gang med at oprette en nyhed eller et arrangement skal du klikke på fanebladet "Relations" og scrolle ned til "Tags". Begynd nu at skrive det tag, du gerne vil knytte til din nyhed/arrangement.

Hvis du f.eks. vil oprette tag'et "Eksamen" begynder du at skrive ordet eksamen. 

I dette tilfælde har der allerede været en anden redaktør, der har oprettet dette tag. Du kan derfor blot trykke på ordet eksamen i rullemenuen for at vælge det.

Hvis der derimod er tale om et tag, der ikke er blevet oprettet endnu, får du muligheden for at oprette det med det samme. Tag'et vil herefter være tilgængelig for alle andre brugere af nyhedsmodulet.

I dette tilfælde vil vi gerne bruge tag'et cykelparkering, og vælger derfor at oprette det, da det ikke er blevet oprettet før.

Når du har oprettet nogle tags, kan du se dem på denne liste.

1+2. Rækkefølgen af tags er egentligt ligegyldig, men det kan nogle gange lette overblikket med en form for sortering. Marker det tag, du vil flytte på og brug derefter pilene til at flytte det op eller ned.

3. Hvis du gerne vil slette et tag, markerer du det bare og trykker derefter på papirkurven for at slette det.

Husk at gemme dine ændringer.