Opbygning med content elements

NB. Denne vejledning er kun beregnet til øvede TYPO3-redaktører.

Når du laver en nyhed med content elements, skal du først og fremmest udføre de samme steps som i ”Opret nyhed”.

Når du bygger en nyhed op med content elements, skal du være opmærksom på, at alt indhold, du laver på Content elements-fanen, vil placere sig under Header+Teaser og tekst udfyldt i teksteditoren under 'Details'. Dvs. hvis du f.eks. gerne vil præsentere noget af dit indhold i form af billeder, bannerelement ol., så skal du undlade at udfylde tekst under 'Details' og i stedet oprette teksten i tekstelementer under 'Content elements'.

Content elements i TYPO3

Content elements-fanen tilbyder, at du i princippet kan bygge din nyhed op med præcis de TYPO3- elementer, som du ønsker at bruge. MEN – da det nye nyhedsdesign (til standardvisning af nyheden) er i nyt Delphinus-design og dette design ikke endnu er lavet til alle TYPO3-elementer, så har vi kun "whitelistet" følgende TYPO3-elementer til brug for opbygning af nyheder med content elements: 

 • Text
 • Text & Images
 • Images
 • Text & Media

Don'ts ved brug af content elements:

 • Undlad at bruge alle andre elementer, da det vil blive stylet efter en mellemting mellem TYPO3-design og Delphinus.​
 • Undlad også at bruge Grid elements, da dette heller ikke er Delphinus-stylet.​
 • Anvend ikke elementets 'Header'-felt. Skriv din overskrift i 'Text'-feltet og marker som overskrift i stedet. Output fra 'Header'-feltet er ikke stylet korrekt.​
 • Kombiner ikke content elements og almindelig nyhedstekst. Det vil resultere i 2 bylines, samt at den almindelig tekst er venstrealignet, mens content elements er centeralignet.

Opret nyhed:

 1. Gå til 'Indholdselement' på en nyhed.
 2. Vælg 'Opret ny'.
 3. Vælg element i listen (se nedenfor).

Flyt rundt på elementer

Når du har oprettet forskellige elementer, kan du rykke rundt på rækkefølgen af dem, som du ønsker.

Info-box i en nyhed

Som en ny mulighed kan du få en korrekt stylet info-box i din nyhed. Start med at tilføje indholdselementet 'Text' og vælg herefter 'Info-box news' under udseende/layout. Info-boxen vil "floate" mod højre på desktop.

  
Af hensyn til mobilbrugere anbefales du at starte nyheden med et standard Text-element, hvori nyhedens første sætninger står. Bagefter tilføjer du et Text-element med Info-box news layout, hvor tekstindholdet til info-boxen fremgår. Udelader du det indledende Text-element med brødtekst, vil info-boxen vises som det første element efter bylinen for en mobilbruger. Mobilbrugeren skal i så fald scrolle forbi info-boxen, før vedkommende kan læse artiklens brødtekst.

Du kan se et eksempel på placering af info-box via vores eksempel-site eller herunder:

Særligt for billeder i content elements

Brug følgende galleriindstillinger på billeder:

 • Above, [left, center, right]​

 • Below, [left, center, right]​

 

Vælg mellem 1 og 4 kolonner. Det valgte antal kolonner gælder kun på desktop. På mobil vises der altid kun 1 kolonne, på lidt bredere skærme op til 2 kolonner. Der vises maksimalt 4 kolonner på desktop. Vælges der et højere tal, kommer der 4 kolonner.​

Billedgalleri vises altid centreret over eller under teksten. ”Above, left”, ”Below, right” mv. bliver også centreret.