Sådan sletter du cachen

Viser din browser ikke de seneste rettelser, du har foretaget i TYPO3, eller er du så uheldig at møde en 'Fejl 404', når du forsøger at tilgå en ny side? Det kan skyldes, at cachen for siden skal tømmes. Når cachen tømmes, tvinges TYPO3 til at genindlæse siden med de ændringer, du har foretaget. 

Inden du tømmer cachen, er det en god idé at undersøge, om det i stedet er din browsercache, der har gemt en gammel version af siden. Din browser har nemlig også en cache, som gemmer sider for at gøre indlæsningen af dem hurtigere. Slet browsercachen ved at trykke på CTRL+F5 (SHIFT+CMD+R på Mac).

Slette cache for sider

Når du sletter cachen for siden, tvinger du TYPO3 til at genindlæse sidens indhold fra serveren, og de seneste ændringer på siden vil blive vist. 

Sådan gør du:

  1. Klik på ikonet for den side i sidetræet, du vil slette cache for.
  2. Klik på lyn-ikonet 'Clear cache for this page'. Denne operation sletter cachen for en enkelt side. 

Slette cache for en gren

Når du sletter cachen for en gren, tvinger du TYPO3 til at genindlæse grenens indhold fra serveren, og de seneste ændringer på siderne under grenen vil blive vist. På den måde slipper du for manuelt at slette cachen for hver enkelt side, som ligger under grenen.

Sådan gør du:

  1. Højreklik på den gren i sidetræet, du vil slette cache for.
  2. Klik på 'Clear cache for this branch'. Denne operation sletter cachen for grenen – den pågældende side og undersider til siden.