Find id-nummer på en side

Alle sider i Typo3 har et unikt sidenummer som kan findes på flere forskellige måder.

Hvis man ser en side i 'frontend', dvs. på en hjemmeside, kan sidenummeret findes ved enten at kigge nederst på siden, tilføje en parameter til sidens url eller benytte en knap i bogmærke-linien.

I Typo3's 'backend' kan alle sidenumre fx. ses ved at hover over sidens 'ikon' i sidetræet til venstre. Husk også at notere dig på hvilken af vores Typo3-installationer siden findes på.

Herunder beskrives de tre forskellige måder til at findes sidenummeret i 'frontend'

Find sidenummeret nederst på en siden

Du kan finde en sides nummer (og på hvilken af vores typo3 installationer siden er placeret) ved at scrolle ned i bunden af en side og med musen pege på nederste højre hjørne:

Sigt efter 1 cm fra højre margen og ca. 0.5cm oppe fra den absolutte bund. Hvis du rammer rigtigt vil der komme noget tekst til syne.

Det er lettest at kopiere nummeret ved at dobbeltklikke på tallet, så det står fremhævet og dernæst trykke Ctrl+C

Tilføj en parameter til sidens url

Tilføj '?type=150171' til en hvilken som helst Typo3 sides URL i adresselinien og tryk på retur.

Det er besværligt at huske, så derfor anbefales det en gang for alle at oprette en genvej til dette som beskrevet i næste afsnit.

Lav en knap i bogmærke-linien

Det gøres lettest ved at højreklikke på dette 'bookmarklet-link' og vælge at oprette et bogmærke.

Husk at vælge at gemme bogmærket på bogmærke-linen, så det er let tilgængeligt som en knap.

En bookmarklet er et link med en stump javascript. Denne bookmarklet tilføjer den i foregående afsnit beskrevne parameter til den url, der i øjeblikket er vist.

Derefter kan man fra en hvilken som helst af vores Typo3-sider få vist oplysninger om denne ved blot at klikke på knappen i bogmærke-linien.