Søgebokse

Vejledning

Søgeboks generatoren hjælper dig med at opsætte en søgeboks. Du kan indstille en masse elementer, for at få boksen til at se ud som du ønsker. I bunden af siden kan du se hvordan det ser ud samt du får en vejledning i hvordan du sætter det ind på din side.

Vi anbefaler at du ikke laver søgeboksen mere kompleks end en liste, da de fleste brugere kun klikker på alfabetisk og søgeord.

Opsæt dynamisk søgeboks

Indsæt fra 1 til 6 knapper i søgeboksen ved at indtaste knappernes tekst i felterne herunder.

Tekst på knappen
1. knap:
2. knap:
3. knap:
4. knap:
5. knap:
6. knap:

Indstillinger Værdi Forklaring
HTML-element: Angiv id (fx #box1) på det element, der skal vises.
Tracking: Google Analytics virtual tracking.
Er kun nødvendig, hvis man har mere end en dynamisk søgeboks pr. side.
Bredde: Angive bredden på søgeboksen. Hvis feltet er tomt, sættes bredden til 100%.
Højde: Angive højden på søgeboksen i pixels.
Baggrundsfarve: Find farvekoden på denne side, ved at klikke på farven du ønsker.
Baggrundsbillede: Angiv den absolutte sti til et billede, som skal benyttes som baggrund i søgeboksen.
Tekst: Angiv den tekst, der skal stå "ovenpå" baggrundsbilledet. Følgende tags kan benyttes: <h1>, <p> og <ul>

Avancerede indstillinger Værdi Forklaring
Tonede knapper: Angiv om knapperne skal have en tonet effekt. Er kun relevant ved brug af baggrundsbillede.
Første knap står alene: Angiv om den første knap (typisk søgefeltet) skal fylde hele boksens bredde. Har kun effekt ved mere end 2 knapper.
Placering af søgefelt: Angiv hvilken menu, der viser søgefeltet.
Søgning som 'autocomplete': Angiv om søgningen skal foregå som 'autocomplete' eller være et selvstændig menupunkt.
Antal tegn før søgning aktiveres: Angiv hvor mange tegn, man skal skrive i søgefeltet, før søgningen (autocomplete) aktiveres.
Placeholder: Angiv placeholder-tekst i søgefeltet. Virker ikke i IE < 10.
Placering af alfabet: Angiv hvilken menu, der vises den alfabetiske oversigt.
Begyndelsesbogstav: Angiv begyndelsesbogstavet i den alfabetiske visning.
Fold menu ud med det samme: Angiv om en menu (hvilken) i søgeboksen er foldet ud, når siden indlæses.
Udvid underpunkter: Angiv om underpunkter i menuerne er foldet ud fra start. Gælder ikke for alfabetisk.

Dataindstillinger Værdi Forklaring
Datatype: Angiv hvilken type data, søgeboksen skal benytte.
Datakilde:
  • For liste eller tabel angiv id på det element, der skal benyttes (fx #box1-data).
  • For XML angiv stien til XML-dokumentet.
  • For JSON angiv id på liste med data.

Preview

Sådan sætter du det ind på din side

Opret et HTML-element på siden, hvori du indsætter:

I sideindstillingerne på siden med html-feltet skal du i fanen Extended, og feltet Extra field for Javascript indsætte:

Derudover skal du oprette det element, der udgør data i søgeboksen.

Hvis du har valgt liste, skal du oprette en almindelige bullet-liste i TYPO3, og i HTML-visningen i editoren tilføje class="au_databox_list" id="" til <ul>-tagget.