Vis video på din side

Vær opmærksom på, at der er udviklet et særligt plugin til at vise videoer fra YouTube på dine sider, hvor designet passer med det generelle webdesign.

Vejledingen nedenfor (Sådan indlejrer du kode i en iframe) er til de tilfælde, hvor du af den ene eller anden grund ikke kan bruge TYPO3's YouTube plugin eller elementet Tekst og Medier.

Sådan indlejrer du kode i en iframe

Overvej at bruge TYPO3's YouTube plugin eller elementet Tekst og Medier, før du fortsætter.

Du kan udstille en video fra YouTube, Panopto (AU's videotjeneste) eller andre videotjenester ved at indlejre (embedde) den på din side i et HTML-element.

Allerførst skal du finde embed-koden for den video, du vil vise på din side: Ved YouTube videoer skal du trykke på Del (Share) og derefter Indlejring (Embed). Nu dukker der HTML-kode op, som du kan kopiere ind i et TYPO3 HTML-element. I Panopto skal du klikke på Del (Share) ikonet og klikke på knappen Embed. Koden kan se ud som i eksemplet nedenfor.

Når du har embed-koden klar, gør du sådan:

  1. I TYPO3 opretter du et nyt sideelement på den side, hvor du vil have vist videoen. Vælg sideelementet Ren HTML i fanen Specielle elementer.
  2. Du kan justere højde/bredde. Hvis du ændrer på fx højden, skal du justere bredden så videoen bevarer sit format.

I en nyhed skal du benytte fanebladet Medie for at indsætte video, billede mv.

HTML-koden ovenfor vises sådan i frontend:

Før du begynder at uploade videofiler i TYPO3, bør du sikre dig, at der ikke er nogle brud på ophavsretten. Læs om ophavsret/copyright.